Thursday, 26 April 2012

my epy family :)

I love you,
You love me,
We're a happy family,
with a great big hug,
and a kiss from me to you,
Won't you say you love me TOO!



mesti kowng pnah dgar kn lagu ni..huhu...cker sgt dgr lgu ni ! ;)
yup ary ni nk cter sal "my epy fmly"
pk..aku ni anak 1st dr 4 ogh adeq beradik..
nmer ayh aku ABDUL SAMAD n nmer ibu aku NORAIANI <333 syg kamu!..
 ok..this is my fmly =)

 ok this is my mum n my dad..cntik x ibu syer?..he3..tgok lh anak dyer jgak kn ;)

 ok ni lh ank dyer..he3..aku lh tu..my name is IYLIA FARHANA =D

 ok ni no2.MUHAMMAD AIMAN.skunk kt STAR,perak..form 4 now

 ok ni no3 nmer dyer MUHAMAMMAD HAZWAN..n dyer ni gler edit pic..he3..n skunk form 3 =)


 ok..yg sblh tu yerk..yg pkai tdung ungu tu is my last sis and nmer dyer AQILAH..skunk dh form 1 =)

aku epy dpt lahir dlm fmly ni..sgt best..walaupown kdg2 asyik gdoh jer ngn adeq2 kn..he3..biasalah tu..
pas ni dh cmbung sdty..huh..cdeyhlh nk tglkn umh..he3.. ='(

*ibu,ayh ana akn try ntok jd yg terbaek agar suatu ary t ana leyh dgar ibu ngn ayh ckp "ibu ngn ayh bangga dgn kamu"..huh..seronok kn.. doakan anak mu ini ok..ana tau ana ni nakal kn kdg2..he3..ana mtk maaf =")
 

Wednesday, 25 April 2012

means???

ary ni aku dlm dilema..huhu...nthlh...aku pown dh x tau nk wat apa.ckp apa..huuurrrmm.
td aku bcer blog someone..tjuk dyer "couple:HALAL ATAU HARAM?"
huh..dhsyt kn tjuk dyer..tp bnder ni lh yg ngh brleluasa skunk
ok..aku msuk kn entry yg ditulis...

"habis,apakah hukum berCOUPLE??

tidak aku nafikan banyak orang menyatakan itu HARAM....kerana syarat di atas semuanya memberi batasan kepada mereka yang berCOUPLE....kita sering menganggap bila berCOUPLE mesti begini..

ya,kita merasakan bila berCOUPLE mesti buat begini...

  • orang berCOUPLE mana mungkin akan menundukkan pandangannya kepada kekasihnya
  • orang berCOUPLE tidak akan dapat menjaga batasan mereka
  • orang berCOUPLE biasanya akan berdua-duaan dengan kekasih mereka
  • mereka yang berCOUPLE suka bermanja-manja dan merengek-rengek sesama mereka
  • orang berCOUPLE mesti suka saling bersentuhan,romantik katakan
  • biasa orang berCOUPLE,pasti akan terbayang wajah si dia bila tidak bersama dengan dia                   
yup..tol lh kn per yg ditulis oleh penulis..skunk sumer nyer dlm tgn kter smer ader nk wat mcm ni atau x..

 
=namun,aku cuba memperluaskan skop berCINTA itu....skop berCOUPLE kepada sahabat-sahabat....
kerana bagi aku kita cuma melihat COUPLE itu dengan satu perspektif sahaja....seperti pertanyaaan aku diatas,

  • tidak berCINTAkah kita kalau kita menundukkan pandangan kita daripada perkara yang haram atau menundukkan pandangan daripada si dia??
  • tidak dinamakan CINTA kah jika kalian menutup aurat kalian dengan sempurna??
  • tidak dinamakan COUPLE kah jika tidak bertemu dan berbual??
  • tidak berCINTAkah kita jika kita tidak berDATING??
  • tidak rasa CINTA kah jika kita tidak merengek dan bermanja??
  • tidak berCINTAkah jika kita tidak bersentuhan??
  • apakah CINTA itu mesti dizahirkan seperti alasan di atas baru dinamakan COUPLE??
aku x der nk ckp paper..aku pown bkn manusia yg sempurna..aku pown ader jgak wat silapkn.
skunk terserah pd diri sendiri..
*yg ni lak aku amek dr fb someone :)

 Semalam, ayah saya berpesan "Kalau lelaki ajak kakak bercinta sebelum kahwin, hakikatnya he doesn't really loves you".

---
Ku ingin hadiahkan cinta suci,
Buat insan bernama suami ♥,
Dengan Allah sebagai juri,
Bukan nilaian nafsu sendiri."

Lamarlah seseorang perempuan itu untuk diperisterikan, bukan untuk dijadikan bahan cubaan dalam percintaan
       

>kowng pasti phm kn mksd ni...klu nk bncngkn sal isu ni mang skop dyer sgt luas..n mcm2 pndpt ada..kn..
1st muhasabah diri alek..bnyk pkr sumer yg kter lalui..jgn cmpai kter yg akn menyesal suatu art t.. ;)

 
memang indah biler mnjalinkn sesuatu hbgn dgn status yg halal kn >.< 

 kter dpt melakukan apa sahaja tnpa pkr kn prkara yg haram..aku pown nk tgor diri aku..aku ni bkn nyer baek sgt kn..aku jhat..aku ngaku..aku nakal...tp aku try nk ubh sikap aku..insyaAllah..aku try.

*so pkr2kn..dan selamat beramal..!he3.. >.<                               

Tuesday, 24 April 2012

sesal mendua ^_^

x der kner mengena ngn aku atau cper2 k..
lgu ni best sgt3!dh lmer carik ni bru jmper ;)

Dulu
Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta
Kini
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu
Tapi
Semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Mungkin
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua
Kembali bersama
Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku
Menyesal aku tinggalkan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

video

maybe......

hhuuurrrmm..yup maybe tu yg terbaek..kter kwn dulu n knal aty budi masing2kn.
yg laen2 biarlh Allah yg tntukan..aku wat mcm ni bkn sbb aku x yg ko..
x..aku syg ko lh aku wat mcm ni..aku klu boleyh x nk ko tinggalkn aku..
pas ni masing2 dh smbung stdy...x tau lg mcm mner naseb kter t..
klu ader jodoh x ke mana...kn.stdy tol2 dulu.kmpul duet bnyk2 ^_^
bru leyh pkr mcm2..aku ckp mcm ni bkn nk tnjuk baek.aku ngaku aku ni bkn baek sgt.
nakal jer lbeyh...ko pown tau kn..aku ni rmai mmber2 laki..

kter agp bnder ni satu ujian ntok kter supaya dpt lwn nafsu kter..
mang lh kter tgok psgn laen yg couple tu..bhagia sgt2 hdop dyeowang kn..
tp lg bahagia apabila hbgn itu setelah khwin t >.<
aku tau ko prlukn someone dlm hdop ko..yg leyh ko luahkn segalanya..
masalah ko,kasih syg n mcm2 lh kn..yg boleyh di share..
aku hope ko phm n leyh trimer kptsn aku..

*Ya Allah ko tetapkn lh aty aku ni agr tidak menyimpang jauh dr ajranmu.dan klu betol dyer jodoh ku..ko tkdirkn ln dan temukn lh kami satu ary nnt..ammiinn!!

Tuesday, 17 April 2012

ini untuk awak n phmkn k

Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa

Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja

Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku

Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu

Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu

Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu
video


nper ko wat mcm ni?..nper wei..aku tau aku yang slh..aku ngaku aku rmai mmber laki..tp aku dh bg tau ko kan..
aku syg ko..aku x kn carik laen wei!..tlong lh..smlm aku down gler3..!
aku xpnah pown nk wat mcm ni kt ko kn..nper ko uji aku?..ko x pcyer kn aku?
nper ko ragu ngn cinter aku?
aku x phm lh ko ni..dh bru pas kuar tau!tber2 ko wat mcm ni..!!!!!!!!!!!
aaaaahhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku tau aku ni x mcm pempuan laen..jger bf dyeowang..
pkr aty,perasaan bf dyer..cntik,mnjer..
aku juz nk jd sempurna di depan mata ko..
ko timer aku seadanya n aku pown trimer ko seadanya..
tp pas ko wat mcm ni.aku x tau lh wei..
since form 2 kter knal..aku sgt3 syg ko..biarlh apa ogh nk kter..
yg pnting ko pown syg aku..thnx eh wat mcm ni..!aku terkilan sgt3!!..


 

Wednesday, 11 April 2012

pikirkn ^_^

"ogh yang bnyk ketawa adalah ogh yg bnyk menangis" betol ker?
maybe ader yang kter betol ader yg kter tidak kn..kdang2 hdop ni klu trlmpau epy bhayer jgak kn.
tber2 jer t brlaku satu ujian silap kter akn down sgt3..mcm mner?huh..nk wat per g kn
so jd lh mcm biasa jer...epy boleyh tp brpada ^_^
aku pown x der lh phm sgt mksd bnder ni..tp maybe ckit2 tu ader lh..he3..tp aku nthlh..maybe hdop aku lom lg epy sepenohnyer..tp aku kn try..InsyaAllah ^_^
                                                                                            ------->>>>juzbeurself =D

Tuesday, 10 April 2012

my mistake!

:ok..aku ni bkn lh baek mnerkn..dulu ckp laen skunk dh laen..aku ngaku aku dh brubah..di sini dgn hormat nyer dpersilakan cper2 yg nk remove@block aku...silalah..setiap manusia ader wat kesilapan...thnx ^_^
*thniah lh wat aku sbb dpt wat ko bnci aku :'(
 aku tau mntk maaf pown dh x gner kn..aku ngaku skunk aku dh brubh..dulu aku ckp aku x nk wat bnder tu tp aku wat...so mcm hpokrit kn..aku x slhkn ko klu ko nk benci aku,marah aku..klu tol ko x nk kwn aku lg,aku trpakse trimer lh..aku x der pown nk bndingkn ko dgn dyer..dua2 aku syg wei...tp klu ko malu n marah sgt nk kwn ngn aku..nk wat mcm mner kn..thnx lh kwn ngn slmer setahun ni..aku epy dpt knal ko.sowi aku x dpt jd kwn yg baek..yg leyh bimbing ko spatutnyer..
 ok pas ni aku x kn ggu hdop ko g..ko ckp cker aty aku lh aku nk wat per..ko x nk amek kesah kn..cmpai ko ckp aku mcm2..x per aku yg slh..aku mntk maaf kt ko..
*yg lg sowg ni lak..bgoslh dyer pkr dyer sowg jer cdeyh x dpt kuar..eh aku pown lh..pas tu nk ngajok lk..ermm..mcm lah ary ni ary last aku hdopkn..laen kali boleyh kn..aku mntk maaf x dpt kuar..ko boleyh lh.sng ader motor,lelaki..aku ni ssh ckit..klu ko rser nk ****** ngn aku sbb nk jmper ngn aku,enjoy jer ngn aku..aku rser baek x yah kowt..aku pown klu boleyh x nk..tp aku syg ko..ko phm x..x per lh...dh sumer slh aku kn..aku mtk maaf..sumer yg aku wat slmer ni x pnah btol..tgor pown dh x gner..dh brubh tp wat alek kn..ok fine....
                                                           

Wednesday, 4 April 2012

ary2 yg plng menyedihkn!!!!!!!!!!!!!

ary ni gdoh g ngn dyer..aku yg slh..aku slh phm ngn dyer.
shah lia syg shah sgt3..jgn lh wt mcm ni..plz jgn wt prbuatan yg mmbahayerkn diri.
plzz!!!!!lia x nk khlngn shah..lia mtk maaf sgt10x..klu shah nk mrh,tengking,benci lia wat lh
asl shah syg lia.. ='( plz jgn tglkn lia!!!!!
 lia tau nges pown dh x gner..bnder dh brlaku..tp lia cdeyh shah..lia x nk hbgn kter brakhir mcm ni jer.
shah kter nk hdop cmer2 kn?..bg lia satu pluang g?..boleyh?
jgn lh off hp!!..jgn lh nk lari dr masalah!plz shah!..i'm sorry.. =(

*pllllzzzz!!!!!!dont leave me alone.lia merayu shah ="(


                                              ----->>gdsyginginknkasihsygnprhatiandrkamu!

Tuesday, 3 April 2012

errrmm..aku pown x tau nk tulis tjuk ntok cter ni..nper ko wta mcm ni?
ko trlalu sygkn aku?aku tau aku slh ezi sbb ko rser aku agp ko x penting dlm idop aku!..x pown ezi..
aku syg ko..tp syg aku x lbeyh dr seowng kwn..hana hope ezi phm..
kisah dulu tu hnyerlh kngn yg manis dlm idop kter..biarlh kngn tu trsemat di dlm mind akter..
hana sker kwn ngn ezi..ezi x hpokrit..peramah,sporting,cker wt lawak n always make me epy..
hana yg slalu sakitkn aty ezi kn..i'm sorry..
smlm pown ezi nk mrh2..klu ezi x pnting dlm hdop hana,x der hana mcg ezi lh..
ur my best fwens..
hana hope hana jd kwn yg baek dlm idop ezi & kter kwn cmpai bler2 k..
hana phm perasaan ezi..clmer ni hana jer suwoh ezi phm perasaan hanakn..hana yg silap..
bkn sng nk crk kwn yg tol2 sygkn kter..ezi slh sowg kwn tu..
hana x cngker ezi cmpn sumer mcg yg tyme kter mula2 knl..thnx..cper hana dlm hidop ezi skuk??
hana brsyukur kter ditemukan...masih lom trlmbt ntok kter brubh.hana pown ade wat cilap..hana sntiasa doakan ezi n cumer yg hana syg..hana timer ezi seadanya..hana pown hope ezi timer hana seadanya..
hana sentiasa maafkn ogh2 yg hana syg,ogh2 sekeliling hana..wat per nk gdoh2.x der faedah pown ezi.
lg menyakitkn adalah..jln trbaek adalah memaafkn walau seperit&seterowk mner pown dyer wat kter..k.

                                                                                                   ------->>>>kwnselamenyer!

Monday, 2 April 2012

mlm yg menyeronokkn!

yuuuuppp...mlm cmlm ahd.1 april 2012..hu3..sgt mnyeronokkn mlm tu..
mlm tu aku ngn ex mmber sek rndh AYER KEROH...wat reunion..
sgt brsyukur sbb 40 ogh dtg n 2 ogh ckgu..
thnx 4 Shava n the geng yg wt reunion ni!!
THNX 4 :

1.NURSHAVAREENI BINTI KHALID 
2.AMIRUL RASYID 
3.SHAHEERA ABU HASSAN
4.SYUHADA SAZALE
5.SAIFULLAH
6.AMEER FIKRY
7.IYLIA FARHANA
8.NUR FARAHIN AHADLIN
9.ARIF DANIEL
10.FATEN AMIRA
11.AL WAFIS
12.NADIA AMEERA
13.FAIZUL CHIMOXX
14.AINUL MARDHIAH
15 ZIMAM
16.AKMAL AZMAN
17.UMAR SHAHRIN
18.IDLAN
19.WAN NURFAEZATY
19.NOOR SYAZWAN NOOR AZIZI
20.SHAHRUL AZWAN
21.AMIR ISMA RIZA
22.SAKINAH HAMZAH
23.AHMAD FAHMI
24.TARMIZI
25.SAIFUL AKMAL
26.NABIL IHSAN
27.AMIRUL AIMAN
28.HAZLIZAH
29.SAKINAH ALI
30.BIELLA IEYFA
31.SYAFIQ JEFFRY
32.SHAHEER ZAHIN
33.ABDUL HADI ADIB
34.SYAHNOR
35.MAHATHIR(sowi klu slh)
*huh..sowi lh eh cper2 yg nmer deyr aku x sebut.. =='
sowi sgt2


my beloved school!
bju yg sgt cntk!..thnx ^_^

sowi lh klu x cntk k :)

alhamdulillah sumer brjln lncr..n thnx 4 cikgu Rohana n cikgu Samad yg sudi dtg..aku hope bnder ni  kn dpt tros dlksanakan n kter x kn lost contct lh !..
*n nadya yg sudi mnjadi mc..hu3..best!..epul akmal yg mang x leyh blah lh kn..windu ko wei!..ooppppsss...he3..dh  lmer x bowak,gdohkn >.<

so last lg skali nk ucp timer kaseh yg mnjyerkn mjlis ni..n sgt2 lh meriah shava n akmaal yg x hbs2 tu.huhu..ok!
shava,farahin,aten thnx bwk g lepak jp cmlm..he3..shava next tyme k :) sowi

                                                 ------>>>skakalwaysinmymind <3

*thnx 4 you caca tmnkn lia k..miss you!..